Mirjam Noteboom

 

Op mijn 23e heb ik mijn studie Maatschappelijk werk en Dienstverlening afgerond en ben ik op reis gegaan naar Zuidoost Azië. Daar kwam ik voor het eerst in aanraking met hatha yoga. Het raakte me diep waardoor ik tijdens mijn reis bij verschillende docenten yoga heb beoefend. Toen al had ik het idee dat yoga nog wel eens een belangrijke plek in mijn leven zou kunnen krijgen.
Eenmaal terug in Nederland heb ik het niet direct weer opgepakt, maar het gevoel en de ervaring was niet weg. Na een tijdje begon het toch echt weer te kriebelen en eenmaal op het matje beland, voelde ik weer wat yoga met me deed. Niet alleen gaf het me ontspanning, maar ik leerde steeds beter te vertrouwen op mijn intuïtie en mijn eigen natuur. Bovendien werkt de yoga heel goed door in mijn andere passie: zingen.

 

Zo heb ik een aantal jaren lessen gevolgd bij Anneke Draaijer en mijn interesse groeide. Daarom ben ik 2004 gestart met de opleiding voor yogadocent aan de Saswitha Stichting in Bilthoven. Gaandeweg de opleiding ben ik yogalessen en workshops gaan geven in de yogastudio van Anneke. 
Inmiddels heb ik de gehele basisopleiding afgerond en ben ik gecertificeerd yogadocent. Ik heb me gespecialiseerd in chakrapsychologie en ben gecertificeerd in het geven van ayurvedische massages. In januari 2012 opende ik de deuren van mijn eigen praktijk ZIJN in Yoga’ waar ik zowel yogalessen, massages als andere workshops geef.

Powered by webXpress